Konferencija Virtualni asistent

Prve se stvari pamte. Prvo izlaganje na fakultetu, prvi posao, prva ljubav. Kakav god osjećaj u nama bude, pamte se – po dobru i zlu.

No, prva konferencija Virtualni asistent pamtit će se po:

  • Odličnoj atmosferi
  • Podršci
  • Smijehu
  • Predavanjima
  • Panelima, a bome i po
  • Hrani.

Ideja se rodila na proljeće, i Sanja Veletanlić skromno ju je rekla unutar Go2Human huba koji vodi. Kako sam i ja dio Go2human huba, kao i sve ostale kolegice, spremno sam rekla da je ideja odlična i da krećemo u realizaciju. Organizacija konferencije usitinu nije lagan posao – i svatko tko se bavi time, veliki pljesak.

No, dan je došao i sve je bilo spremno.

120 nasmiješenih lica u publici – koji čekaju početak, zanimljiva predavanja i nove ideje.

Virtualni asistent kao novo zanimanje budi veliki interes unazad dvije godine. Stoga ne čudi veliki broj sudionika na konferenciji. Dobro znana lica s društvenih mreža, napokon su spojena u stvarne osobe.

Uloga predavača – novi izazov

Hrabro sam prihvatila ulogu predavača, iako se ovim poslom bavim nešto više od godinu dana. Ruku na srce, moje 15godišnje iskustvo rado sam podijelila s drugima. Iako nova u poslu virtualne asistencije, nisam nova u poslovima koje radim. Iskustvo koje sam stekla u velikim korporacijama danas mi je pomoglo da uživam u poslu kojeg radim, da moje poslovanje i poslovanje mojih klijenata raste.

Tema o kojoj sam pričala: „Stalna na ovom svijetu samo mijena jest“ govorila je o stalnom rastu i razvoju svojih znanja i vještina. Posao asistenta svakim je danom drugačiji – nikad ne znate koji će vas novi zadatak dočekati, ali budite spremni prihvatiti izazov koji se stavlja pred vas. Važno je ne stati istraživati i pokazivati volju za novim mogućnostima koje se otvaraju.

Kao asistent vi ste vođa koji dirigira u kojem smjeru idete, i u kojem će vas smjeru klijenti slijediti. Čar našeg posla je u različitosti. Od svakog od svojih klijenata naučite nešto novo, i unaprijeđujete svoje poslovanje.

Nitko ne očekuje da smo svemogući, ali očekuju da imate volju i želju za učenjem. Volju za rastom skupa s njihovim poslovanjem.

Umrežavanje – prilika za rastom

Ono što je najveća stvar koju konferencije nose je umrežavanje – networking. Veliki broj ljudi sličnih ili istih interesa na jednom mjestu – prilika koja se ne propušta. Povežite se s kolegama, potencijalnim klijentima, poslovnim partnerima. Razmjena iskustava nikada nije donesla lošu stvar. Ako radite online, ili po modernom remote, ne susrećete se s kolegama svaki dan na poslu. Ponekad vam nedostaje netko za razmjenu dvije-tri riječi.

Zato se povežite s ljudima koji sjede do vas. Na pauzama za kavu ili ručak razmijenite nekoliko riječi sa novim licima.

Nikad ne znate tko će vam pružiti ruku koja vas u budućnosti može dovesti do velikih stvari.

 

Ako ove godine niste imali priliku biti na konferenciji Virtualni asistent, onda pratite sljedeće godine objavu kada karte krenu u prodaju.

Na jednom mjestu naći ćete toliko podrške, motivacije i želje ra daljnim radom i rastom.

Sviđa vam se što ste pročitali? Podijelite sadržaj na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Back to Top

You cannot copy content of this page