5 korisnih alata za kreiranje sadržaja na društvenim mrežama

Prije nego krenete kreirati sadržaj, pogledajte kako to radi vaša konkurencija. Ne da biste kopirali ono što rade, već da biste dobili ideje kako biti drugačiji.

Tada se sigurno pitate kako napraviti tako zanimljive slike, videa, meme. U nastavku donosim 5 korisnih alata za kreiranje sadržaja. Izabrala sam one koje ja koristim, a besplatne su za korištenje i za vas. U kišno popodne poigrajte se s nekim od ovih alata i oduševite pratitelje s kreativnim sadržajem.

Alati za kreiranje sadržaja

Canva

Canva je besplatan alat s kojim možete biti kreativni i kada vam se čini da je to nemoguće. Uz bezbroj besplatnih slika, uzoraka postova, elemenata možete na brz i jednostavan način kreirati post, video ili čak prezentaciju. Danas je čak koriste i djeca u osnovnim školama za izradu plakata. Kreirajte paletu boja i fontova koja će odgovarati vašem brandu i budite kreativni. Ako vam besplatna verzija neće biti dovoljna, prvih mjesec dana iskoristite PRO verziju besplatno i vidite koje mogućnosti pruža. Garantiram da će vam se svidjeti.

Pablo by Buffer

Pablo je isto tako jedan od besplatnih alata, koji vam omogućuje kreiranje postova/slika za društvene mreže. Možete izabrati između predložaka za objave, promocije, citate ili kreirati objavu kakvu sami želite bez predložaka. Jako je fora što se možete igrati sjenama slika, kako bi tekst koji želite istaknuti došao do izražaja. Umetnite svoj logo i spremni ste za objavu.

CleanUp pictures

Jeste li ikada pomislili kako bi bilo lijepo maknuti neke stvari ili osobe na slici kako bi ona bila savršena? CleanUp aplikacija će vam ostvariti želju. Ubacite fotografiju i odaberite koju stvar ili osobu želite maknuti sa slike. Iznenadit ćete se kako se neće niti primijetiti da ste nešto izbrisali. Ovaj alat dobru sliku čini savršenom. Nemojte se zaigrati i izbrisati i ono što bi bilo dobro da ostane.

Visme

Želite kreirati prezentaciju, infografiku, grafikon ili GIF? Onda je Visme alat koji morate isprobati. Birajte između ponuđenih predložaka ili kreirajte vlastiti. Visme vam omogućuje kreiranje sadržaja za gotovo sve društvene mreže. Isto kao i u Canvi, neki su predlošci dostupni u besplatnoj verziji, dok su neki dostupni samo u Premium verziji. Vjerujem da će vam se posebno svidjeti dio o izradi infografike. Krenite u izradu vlastite ili iskoristite neke od predloženih, a ima ih preko 500, pa ćete biti u problemu koju izabrati.

Blush

Kada želite odmak od klasičnih postova, isprobajte Blush i kreirajte ilustracije. Izaberite iz kolekcije koje su kreirali umjetnici diljem svijeta. Poigrajte se s uzorcima koje nude, dok ne dobijete ilustraciju koja će vas najbolje prezentirati. Ilustracije možete koristiti kasnije kod izrade videa, najave podcasta ili izrade posta za društvene mreže. Besplatna verzija će vam biti dovoljna za jednostavne ilustracije, no ako vam se Blush jako svidi uvijek imate opciju Premium verzije.

Kada kreirate sadržaj za društvene mreže morate imati vremena biti kreativni. Možda je to jedino što vas koči najviše. Ako imate ideje, ali nemate vremena, podijelite ih s nekim tko će vam pomoći u kreiranju sadržaja u zadanom roku. Ne čekajte sljedeću godinu, kontaktirajte me već danas.

Sviđa vam se što ste pročitali? Podijelite sadržaj na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Back to Top

You cannot copy content of this page