Edukacija za virtualne asistente

Virtualni asistent postaje sve poželjnije zanimanje. Rad od kuće, fleksibilno radno vrijeme, sloboda – samo su jedni od razloga zašto se sve više osoba odlučuje na ovo zanimanje.

No, da li je potrebna edukacija za virtualnog asistenta?

Ako mene pitate – ne!

Kada klijent angažira virtualnog asistenta pretpostavlja da iza sebe ima dugogodišnje znanje i iskustvo u poslovima i uslugama koje nudi.

Kako se educira virtualni asistent?

Svakako je poželjno da se virtualni asistent educira – svakodnevno. Alati se mijenjaju, isto kao i Zakoni i algoritmi, ovisno o uslugama koje se nude. Zato je važno ostati u toku, biti aktivan na društvenim mrežama i kroz alate koji se koriste. Hoće li u tome pomoći edukacije – naravno, specijalizirane upravo u području koje vas zanima. No, hoće li vas one učiniti virtualnim asistentima – neće.

Ako ste radeći u nekoj kompaniji odlazili na edukacije, one su bile fokusirane na proširenje vašeg znanja i kvalitetu rada, ali nisu vas učile novim zanimanjima – osim ako vas poslodavac nije uputio na višemjesečno školovanje i prekvalifikaciju.

No, Coursera, Google digitalna garaža, Plavi ured, samo su neka mjesta na kojima možete pronaći edukacije i radionice koje vam mogu koristiti u poslovanju.

Alati koje koristimo u radu većinom su oni koje koriste klijenti, i njima se prilagođavamo. Da li je to neki od password management alata ili neki od alata za digitalno potpisivanje dokumenata na vama je da ih proučite.

Edukacija virtualni asistent

Ako želite krenuti u vode kao virtualni asistent, ali ne znate kako, slobodno mi se javite. U 3h proći ćemo kroz alate koje koriste virtualni asistenti u radu, kako pronaći klijente, postaviti cijene i istaknuti se među konkurencijom, kako složiti ugovor o poslovnoj suradnji, izdati račun i imati potrebne aktove i odluke spremne prije početka rada.

Za svega 148€ možete dobiti znanje koje sam skupljala godinu dana prije početka rada kao virtualni asistent. I ono koje sam skupila radeći kao virtualni asistent.

Jesam li ikada poželjela odustati? Ne – jer sam u dvije godine pronašla divne klijente, koji prepoznaju kvalitetu mog dosadašnjeg rada. Javite se – i krenite u ostvarenje poduzetničkih snova!

Sviđa vam se što ste pročitali? Podijelite sadržaj na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Back to Top

You cannot copy content of this page