Kako koristiti Clockify?

Postoje aplikacije koje mjere vašu produktivnost – jedna od njih je i Clockify. No, ova aplikacija nije isključivo za mjerenje produktivnosti, već i za mjerenje utrošenih sati, ako neki projekt naplaćujete klijentu upravo po satu. Virtualni asistenti ju koriste najčešće. Prvenstveno zbog svoje jednostavnosti. Besplatna verzija ove aplikacije pruža i više nego dovoljno, kako bi klijentu isporučili izvještaj na kraju mjeseca ili na kraju nekog projekta.

Što Clockify sve nudi od podataka?

U Clockifyu možete pretražiti klijente, projekte, izvještaje, kalendar i naravno mjeriti vrijeme.

Za početak postavite u „settings“ početne podatke:
– Ubacite svoj logo ako želite – izvještaji će sadržavati logo
– Naziv vašeg radnog prostora
– Označite jesu li svi projekti po deafultu naplatni ili ne
– Označite valutu, te iznos koji se automatski računa, ako niste unijeli po projektu drugačije.
Ovdje možete postaviti i prava, te ih ograničiti samo na vas kao admina ili i na ostale s kojima dijelite svoj radni prostor. Ako želite možete integrirati i svoje kalendare ili neke od project management alata koje koristite.

Zatim unesite klijenta, budući da se isti veže na projekt na kojem radite. Potom unesite projekt. Kada unesete projekt možete za svaki projekt podesiti:
– Cijenu sata
– Dati pristup klijentu, ili kolegi ako želite
– Dodati neke taskove,
– Dodati bilješke.

Kada ste sve podesili, započnite s mjerenjem vremena. Vrijeme možete unositi i manualno – ako ste zaboravili stisnuti start na početku rada – no, trudite se da vam se isto ne dogoditi. Vrlo je teško odrediti kada ste započeli s radom, ako mislite da se automatski počelo mjeriti vrijeme istog.
Izvještaje možete slati klijentima tjedno, mjesečno ili na kraju svakog dana – ovisno kako ste s njima dogovorili. Možete poslati skupni izvještaj svih odrađenih sati ili detaljniji prikaz svega odrađenog po projektu i zadacima. A možete ova dva izvještaja spojiti u jedan.

Kako započeti s radom?

Kako biste što jasnije razumjeli kako Clockify funkcionira u videu sam objasnila sve što vam je potrebno za početak rada.

Kako poslati izvještaj na kraju mjeseca?

Kako bi klijenti vidjeli stvaran utrošak vremena na svim projektima koje ste za njih odradili, a i kako bi iznos na računu pratio odrađeno, možete u odgovarajućem formatu klijentima poslati isti. Najpreglednije je poslati skupni izvještaj gdje je vidljiv ukupan broj utrošenih sati. No, ne zaboravite da klijente možete dodati u tim kako bi i oni pratili tokom mjeseca utrošak odrađenih sati. Gdje pronaći izvještaje objašnjeno je u videu iznad.

Ako vam ono što Clockify nudi u besplatnoj verziji nije dovoljno, postoji mogućnost da platite jednu od opcija koje nudi više. Na izbor imate Basic, Standard, Pro i Enterprise opciju, koje su jeftinije ako ih plaćate jednom godišnje.

Samo za primjer Basic verzija ako se plaća godišnje košta 3.99$, odnosno 47.88$, ili ako ju plaćate mjesečno 4.99$. U Basic opciji možete npr. staviti da nitko ne može krenuti s mjerenjem vremena ako nije odabrao projekt, zadatak ili dodao opis, što u besplatnoj verziji ne možete.

No, kada jednom ne dodate projekt, shvatit ćete da to nije uputno više zaboravljati. Zašto? Vrlo jednostavno – nećete klijentu moći predati izvještaj da ste naznačili projekt na kojem ste radili.

Ovo je samo jedan od alata koji će vam pomoći da u svom poslu budete profesionalniji. I pokazujete koliko ste vremena uštedjeli svojim klijentima.

Sviđa vam se što ste pročitali? Podijelite sadržaj na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Back to Top

You cannot copy content of this page