Trebate li usluge virtualnog asistenta: 5 činjenica koje će vam olakšati odluku

Već ste u nekoliko prilika čuli za pojam virtualnog asistenta, ali i dalje vam nitko ne može odgovoriti tko je to i možete li i vi koristiti usluge virtualnog asistenta. Posao Vam oduzima previše vremena i htjeli biste delegirati dio posla, ali ne znate kome. Osjećate li da slike niže govori o Vama. Uzmite si tri minute vremena i pročitajte tekst koji smo pripremili.

Usluge virtualnog asistenta

Krenimo od samog početka i odgovorimo na pitanja i nedoumice.

# Pitanje 1: Tko je virtualni asistent?

#Odgovor: Virtualni asistent je osoba koja pomaže poduzetnicima u njihovim svakodnevnim poslovima, štedi njihovo vrijeme i novac. Kako?

Vrlo jednostavno. No, evo i primjer iz prakse:

Gradeći svoju poduzetničku priču u početku ste sve radili sami, no kako je posao srećom počeo rasti, tako je vaš fokus na gradnju poslovanja počeo biti sve manji. Administrativni poslovi počeli su vam oduzimati sve više vremena, a nemate ih dovoljno kako bi zaposlili nekoga na puno radno vrijeme. Potrebna vam je osoba koja će vam obavljati zadatke svega 5-10 sati tjedno. Odlično!

Tu na scenu stupa virtualni asistent.

Virtualni asistenti svoja su znanja i vještine gradili godinama, kako bi danas pružali svoje usluge upravo poduzetnicima kojima su one potrebne kratkoročno ili dugoročno.

#Pitanje 2: Mogu li koristiti usluge virtualnog asistenta neovisno kada i gdje se nalazim?

“Odgovor: DA!

Danas se svijeta mijenja i digitalno doba u kojem se nalazimo omogućuje nam da radimo s bilo kojeg mjesta, u bilo koje vrijeme. Nije nužno da se virtualni asistent nalazi u gradu u kojem poslujete. Ne trebate biti informatički stručnjak kako biste kontaktirali svog virtualnog asistenta i dogovorili suradnju. Mnogobrojne aplikacije danas se jednostavno koriste, a kada zadatak delegirate asistentu bit ćete sigurni da će biti obavljen u dogovoreno vrijeme.

#Pitanje 3: Ako sam ugovorio posao s virtualnim asistentom znači li da sam ga i zaposlio u svojoj firmi?

#Odgovor: NE!

Virtualni asistent pravna je osoba kao i vi, usluge koje pruža naplaćuje po unaprijed ugovorenoj cijeni. Virtualni asistenti sami si plaćaju doprinose i poreze. Iako rade posao koji ste dogovorili, nisu vaši zaposlenici, već pružatelji usluga.

#Pitanje 4: Koje poslove može obaviti virtualni asistent?

#Odgovor: Svaki je virtualni asistent svoja znanja i vještine brusio u različitim administrativnim ili digitalnim poslovima.

Iako su neke od usluga koje nude iste, poneki ipak nude i drugačije usluge.

  • Administrativne usluge ( istraživanje tržišta, email komunikacija, dogovaranje sastanaka, vođenje poslovnog kalendara)
  • Marketinške usluge ( vođenje društvenih mreža, pisanje blogova, pisanje newslettera)
  • Digitalne usluge ( izrada web stranica, SEO optimizacija)

Ovdje je samo dio usluga koje virtualni asistenti nude, a detaljnije se možete informirati ovdje.

#Pitanje 5: Ako virtualni asistent ne radi za mene, hoće li onda svima pričati o mom poslovanju?

#Odgovor: Ne! Nakon upoznavanja i dogovaranja poslovne suradnje, potpisuje se Ugovor o poslovnoj suradnji. Vaši se podaci štite i ne dijele sa drugim osobama. Potpisanim ugovorom sva komunikacija vezana za Vaše poslovanje i zadatke koje dodijelite virtualnom asistentu ostaje isključivo između vas dvoje. U poslovnom se odnosu, kako u drugima, tako i u ovom, sve pojedinosti o poslovnoj suradnji ne iznose van kruga ljudi koji su navedeni u ugovoru.

Jesmo li odgovorili na sva vaša pitanja?

Sviđa vam se što ste pročitali? Podijelite sadržaj na društvenim mrežama.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Back to Top

You cannot copy content of this page